La panadería de la calle Avinyó y el artesanado tardorromano en la ciudad de Barcino (Barcelona)

  1. Josefa Huertas Arroyo
  2. Yolanda Peña Cervantes
  3. Carme Miro Alaix
Revista:
SPAL: Revista de prehistoria y arqueología de la Universidad de Sevilla

ISSN: 1133-4525 2255-3924

Any de publicació: 2017

Número: 26

Pàgines: 237-258

Tipus: Article

DOI: 10.12795/SPAL.2017I26.10 DIALNET GOOGLE SCHOLAR lock_openAccés obert editor

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Objectius de Desenvolupament Sostenible

Resum

This article presents the find of part of a late Roman bakery located at the Avinyó Street in the ancient quarter of the city. Part of a furnace has been documented. The furnace is a direct heating of square-shaped type and circular internal structure with domed cover, presenting on its front a mill flour, from the quarries of Orvieto, which appears, flipped and emptied, reused as a container. In the second part of this article we carry out analysis of the productives evidences locates in the Colonia Barcino, both inside the walled area as in the nearest suburbium, contemporaries to the ones documented in the domus Avinyó

Informació de finançament

Este estudio ha sido financiado por el Ayuntamiento de Barcelona y se inscribe dentro de las actuaciones llevadas a cabo dentro del Plan Barcino

Finançadors

  • Ajuntament de Barcelona Spain

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