Características de la canal de cabritos murciano-granadinos puros y procedentes del cruce con sementales especializados cárnicos de la raza Boer

  1. Pérez-Baena, I. 1
  2. Jarque-Durán, M. 1
  3. Franch-Dasí, J. 1
  4. Fernández, N. 1
  5. Rodríguez, M. 1
  6. Gómez, E.A.
  7. Palomares, J.L. 1
  8. Peris, C. 1
  1. 1 Universitat de València
    info

    Universitat de València

    Valencia, España

    ROR https://ror.org/043nxc105

Libro:
Xl Congreso Nacional de la Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia (SEOC) XVL Congreso Internacional
  1. María Jesús Alcalde Aldea (coord.)
  2. Martín Rodríguez García (coord.)

Editorial: Universitat Politècnica de València

ISBN: 978-84-9048-398-5

Año de publicación: 2015

Páginas: 289-294

Congreso: Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia (SEOC). Jornadas (11. 2015. Castellón)

Tipo: Aportación congreso

Resumen

This study analyses carcass yields and jointing in 19 Murciano-Granadina (MG) purebred kids (11 males and 8 females) comparing with23 MG×Boer (BO) crossbred kids (11 males and 12 females). Animalswere slaughtered at 9 kg live weight or when they were 9 weeks old.Hot and cold carcass yields didn’t differ significantly between crossbredand purebred kids. Nevertheless, MG×BO kids presented better jointingdue to the fact that they had a greater percentage of higher economicvalue pieces.