Características de la canal de cabritos murciano-granadinos puros y procedentes del cruce con sementales especializados cárnicos de la raza Boer
- Pérez-Baena, I. 1
- Jarque-Durán, M. 1
- Franch-Dasí, J. 1
- Fernández, N. 1
- Rodríguez, M. 1
- Gómez, E.A.
- Palomares, J.L. 1
- Peris, C. 1
-
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Universitat de València
info
- María Jesús Alcalde Aldea (coord.)
- Martín Rodríguez García (coord.)
Editorial: Universitat Politècnica de València
ISBN: 978-84-9048-398-5
Año de publicación: 2015
Páginas: 289-294
Congreso: Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia (SEOC). Jornadas (11. 2015. Castellón)
Tipo: Aportación congreso
Resumen
This study analyses carcass yields and jointing in 19 Murciano-Granadina (MG) purebred kids (11 males and 8 females) comparing with23 MG×Boer (BO) crossbred kids (11 males and 12 females). Animalswere slaughtered at 9 kg live weight or when they were 9 weeks old.Hot and cold carcass yields didn’t differ significantly between crossbredand purebred kids. Nevertheless, MG×BO kids presented better jointingdue to the fact that they had a greater percentage of higher economicvalue pieces.