
María de la Menta
Ballesteros Martín
Profesor/a Titular de Universidad
Publications (59)
2023
-
Turning an invasive alien species into a valuable biomass: Anaerobic digestion of Rugulopteryx okamurae after thermal and new developed low-cost mechanical pretreatments
Science of the Total Environment, Vol. 856
2022
-
Effect of different digestates derived from anaerobic co-digestion of olive mill solid waste (omsw) and various microalgae as fertilizers for the cultivation of ryegrass
Plant and Soil, Vol. 475, Núm. 1-2, pp. 331-342
-
From traditional paper to nanocomposite films: Analysis of global research into cellulose for food packaging
Food Packaging and Shelf Life, Vol. 31
-
Improved analytical method for determination of cholesterol in fish by gas chromatography with flame ionization detection(GC-FID).
Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 11
-
Validation of the method for determination of water activity in foods.
Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 11
2021
-
Applications of cellulose-based agents for flocculation processes: a bibliometric analysis
Cellulose, Vol. 28, Núm. 15, pp. 9857-9871
-
Extension of the measurement range method for histamine determination by HPLC.
Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 10
-
Fatty acids profile determination in bakery products by gas chromatography with flame ionization detection (GC-FID).
Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 10
-
Worldwide research trends on solar-driven water disinfection
International Journal of Environmental Research and Public Health, Vol. 18, Núm. 17
2020
-
Cellulose from Posidonia oceanica using clean technologies
Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 9
-
Comparative study of different methods for determining moisture in differents food matrices
Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 9
-
Tuning and validation of an analytical method for the determination of petroleum hydrocarbons in water using gas chromatography and FID detector
Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 9
-
Validation of the standard method EN ISO 19343:2017 for detection and quantification of histamine in different matrices of fish and fishery products using high performance liquid chromatography
Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 9
2019
-
Development and evaluation of a sandwich-type ELISA for multiple and simultaneous detection of five foodborne pathogenic bacteria
Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 8
-
Potential Use of green alga Ulva sp. for papermaking
BioResources, Vol. 14, Núm. 3, pp. 6851-6862
-
Soda-anthraquinone pulping and cationization of Posidonia oceanica
BioResources, Vol. 14, Núm. 4, pp. 9228-9243
-
Validation of an analytical method for determining nitrites in meat samples
Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 8
-
Validation of methods for the determination of pH and phosphates in foods
Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 8
2018
-
Commissioning and validation of a method for the determination of gluten in different foods and ready meals
Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 7
-
Evaluation of physical-chemical tests using control charts
Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 7