Publicaciones (62) Publicaciones de María De La Menta Ballesteros Martín

2023

  1. Analisys of lactose-free samples by chromatographic methods.

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 12

  2. Modified natural zeolites for water disinfection using heterogeneous photo-Fenton at near neutral pH.

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 12

  3. Turning an invasive alien species into a valuable biomass: Anaerobic digestion of Rugulopteryx okamurae after thermal and new developed low-cost mechanical pretreatments

    Science of the Total Environment, Vol. 856

  4. Verification of the alternative method COMPASS Listeria according to UNE-EN ISO 16140-3: 2021 for detection of Listeria monocytogenes.

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 12

2022

  1. Effect of different digestates derived from anaerobic co-digestion of olive mill solid waste (omsw) and various microalgae as fertilizers for the cultivation of ryegrass

    Plant and Soil, Vol. 475, Núm. 1-2, pp. 331-342

  2. From traditional paper to nanocomposite films: Analysis of global research into cellulose for food packaging

    Food Packaging and Shelf Life, Vol. 31

  3. Improved analytical method for determination of cholesterol in fish by gas chromatography with flame ionization detection(GC-FID).

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 11

  4. Validation of the method for determination of water activity in foods.

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 11

2021

  1. Applications of cellulose-based agents for flocculation processes: a bibliometric analysis

    Cellulose, Vol. 28, Núm. 15, pp. 9857-9871

  2. Extension of the measurement range method for histamine determination by HPLC.

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 10

  3. Fatty acids profile determination in bakery products by gas chromatography with flame ionization detection (GC-FID).

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 10

  4. Worldwide research trends on solar-driven water disinfection

    International Journal of Environmental Research and Public Health, Vol. 18, Núm. 17

2020

  1. Cellulose from Posidonia oceanica using clean technologies

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 9

  2. Comparative study of different methods for determining moisture in differents food matrices

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 9

  3. Tuning and validation of an analytical method for the determination of petroleum hydrocarbons in water using gas chromatography and FID detector

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 9

  4. Validation of the standard method EN ISO 19343:2017 for detection and quantification of histamine in different matrices of fish and fishery products using high performance liquid chromatography

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 9

2019

  1. Development and evaluation of a sandwich-type ELISA for multiple and simultaneous detection of five foodborne pathogenic bacteria

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 8

  2. Potential Use of green alga Ulva sp. for papermaking

    BioResources, Vol. 14, Núm. 3, pp. 6851-6862

  3. Soda-anthraquinone pulping and cationization of Posidonia oceanica

    BioResources, Vol. 14, Núm. 4, pp. 9228-9243

  4. Validation of an analytical method for determining nitrites in meat samples

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 8