Publications (39)

2021

  1. Validation of the microbiological method "Recount of aerobic microorganisms at 22ºC and 36ºC in water" according to ISO 6222:1999.

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 10, pp. 16

2020

  1. Role of polyphenol oxidase in olive metabolism

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 9, pp. 43

  2. Role of phenylacetaldehyde reductase (OePAR) in olive fruit phenolic metabolism

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 9, pp. 39

2019

  1. Boron deficiency increases cytosolic Ca2+ levels mainly via Ca2+ influx from the apoplast in arabidopsis thaliana roots

    International Journal of Molecular Sciences, Vol. 20, Núm. 9

  2. Assessment of the application of enzymes in the production of sewage sludge in WWTP

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 8, pp. 44

2018

  1. Plant Response to Boron Deficiency and Boron Use Efficiency in Crop Plants

    Plant Micronutrient Use Efficiency: Molecular and Genomic Perspectives in Crop Plants (Elsevier), pp. 109-121

  2. Boron Toxicity Reduces Water Transport from Root to Shoot in Arabidopsis Plants. Evidence for a Reduced Transpiration Rate and Expression of Major PIP Aquaporin Genes

    Plant and Cell Physiology, Vol. 59, Núm. 4, pp. 836-844

  3. Biochemical and molecular characterization of olive β-glucosidase in seven olive varieties during the ripening process: the role of β-glucosidase in determining the phenolic content of virgin olive oil.

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 7, pp. 28

2017

  1. Understanding calcium transport and signaling, and its use efficiency in vascular plants

    Plant Macronutrient Use Efficiency: Molecular and Genomic Perspectives in Crop Plants (Elsevier Inc.), pp. 165-180

  2. Crossflow microfiltration of fungal fermentation broths to obtain natural extracts

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 6, pp. 34

  3. Abscisic acid and transpiration rate are involved in the response to boron toxicity in Arabidopsis plants

    Physiologia Plantarum, Vol. 160, Núm. 1, pp. 21-32

2016

  1. Root responses to boron deficiency mediated by ethylene

    Frontiers in Plant Science, Vol. 6, Núm. JAN2016

2015

  1. Obtención de hidrolizados proteicos del gluten de trigo con actividad inmunomoduladora

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 4, pp. 35-1

  2. Boron deficiency inhibits root cell elongation via an ethylene/auxin/ROS-dependent pathway in Arabidopsis seedlings

    Journal of Experimental Botany, Vol. 66, Núm. 13, pp. 3831-3840

2014

  1. Is Ca2+ involved in the signal transduction pathway of boron deficiency? New hypotheses for sensing boron deprivation

    Plant Science, Vol. 217-218, pp. 135-139

  2. Mejora de un suelo degradado por exceso de sal para su uso en cultivos gracias al tratamiento con plantas.

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 3, pp. 15-1

  3. Ensayos de validación de la técnica de quimioluminiscencia SPIN-CLIA� para su uso en la detección de marcadores tumorales serológicos

    Biosaia: Revista de los másteres de Biotecnología Sanitaria y Biotecnología Ambiental, Industrial y Alimentaria, Núm. 3, pp. 34-1

  4. Boron deficiency increases expressions of asparagine synthetase, glutamate dehydrogenase and glutamine synthetase genes in tobacco roots irrespective of the nitrogen source

    Soil Science and Plant Nutrition, Vol. 60, Núm. 3, pp. 314-324