Herminia
López García de la Serrana
Publications by the researcher in collaboration with Herminia López García de la Serrana (26)
2024
2023
-
Evaluación del impacto del ayuno en Ramadán en el estilo de vida y salud
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 29, Núm. 4
2018
2017
-
Nutrición
Avicam
2015
-
Effect of physical activity, nutritional education, and consumption of extra virgin olive oil on lipid, physiological, and anthropometric Profiles in a Pediatric Population
Journal of Physical Activity and Health, Vol. 12, Núm. 9, pp. 1245-1252
2014
-
Consumption of extra-virgin olive oil rich in phenolic compounds has beneficial antioxidant effects in healthy human adults
Journal of Functional Foods, Vol. 10, pp. 475-484
-
Estudio y seguimiento nutricional en una población de ancianos de un centro geriátrico
EJIHPE: European Journal of Investigation in Health, Psychology and Education, Vol. 4, Núm. 2, pp. 89-99
-
Evaluación del impacto del ayuno en Ramadán en el estilo de vida y salud
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 20, Núm. 4, pp. 137-144
-
Serum Zn levels and Cu/Zn ratios worsen in hemodialysis patients, implying increased cardiovascular risk: A 2-year longitudinal study
Biological Trace Element Research, Vol. 158, Núm. 2, pp. 129-135
2013
-
Extra virgin olive oil (EVOO) consumption and antioxidant status in healthy institutionalized elderly humans
Archives of Gerontology and Geriatrics, Vol. 57, Núm. 2, pp. 234-242
-
Intervención nutricional desde la oficina de farmacia
Salud y cuidados en el envejecimiento (Asociación Universitaria de Educación y Psicología (ASUNIVEP)), pp. 237-244
2012
-
Effect of extra virgin olive oil on glycaemia in healthy young subjects
European Journal of Lipid Science and Technology, Vol. 114, Núm. 9, pp. 999-1006
-
La Oficina de Farmacia: una herramienta para conocer el grado de adherencia a la dieta mediterránea de la población
Ars pharmaceutica, Vol. 53, Núm. 3, pp. 19-25
2011
-
Altered serum selenium and uric acid levels and dyslipidemia in hemodialysis patients could be associated with enhanced cardiovascular risk
Biological Trace Element Research, Vol. 144, Núm. 1-3, pp. 496-503
-
Influencia de la actividad física y los hábitos nutricionales sobre el perfil lipídico, presión arterial e imc en sujetos con síndrome metabólico
Nutricion Hospitalaria, Vol. 26, Núm. 5, pp. 1105-1109
-
Nutrición y derecho
Tratado de derecho alimentario (Thomson Reuters Aranzadi), pp. 671-724
2009
-
Evaluación del estado nutricional en niños y jóvenes escolarizados en Granada
Nutrición clínica y dietética hospitalaria, Vol. 29, Núm. 1, pp. 26-32
2008
-
An extra-virgin olive oil rich in polyphenolic compounds has antioxidant effects in Of1 mice
Journal of Nutrition, Vol. 138, Núm. 6, pp. 1074-1078
-
Evolution of nutritional biochemical parameters in hemodialysis patients during a one-year follow-up period
Nutricion Hospitalaria, Vol. 23, Núm. 2, pp. 119-125