María Jesus
Oliveras López
Publicaciones (50) Publicaciones de María Jesus Oliveras López
2024
2023
-
Evaluación del impacto del ayuno en Ramadán en el estilo de vida y salud
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 29, Núm. 4
2022
-
Melatonin induces fat browning by transdifferentiation of white adipocytes and de novo differentiation of mesenchymal stem cells
Food and Function, Vol. 13, Núm. 6, pp. 3760-3775
2020
-
Improving type 2 diabetes mellitus glycaemic control through lifestyle modification implementing diet intervention: a systematic review and meta-analysis
European Journal of Nutrition, Vol. 59, Núm. 4, pp. 1313-1328
2019
-
Extra virgin olive oil diet intervention improves insulin resistance and islet performance in diet-induced diabetes in mice
Scientific Reports, Vol. 9, Núm. 1
2018
-
Guía práctica de alimentos funcionales: aplicación de la legislación alimentaria a productos comerciales
Avicam
-
Guía práctica para aplicación de los prerrequisitos del APCC en 7 pasos: para industrias alimentarias y servicios de alimentación
Avicam
-
Información no es conocimiento: a propósito de los alimentos funcionales
Journal of Negative and No Positive Results: JONNPR, Vol. 3, Núm. 8, pp. 593-613
-
Nutrición y bromatología
Avicam
-
Relationship between composition and bioactivity of persimmon and kiwifruit
Food Research International, Vol. 105, pp. 461-472
-
Serum zinc and copper concentrations and ratios in cirrhotic patients: Correlation with severity index
Nutricion Hospitalaria, Vol. 35, Núm. 3, pp. 627-632
2017
-
Nutrición
Avicam
2016
-
Changes in orange juice (poly)phenol composition induced by controlled alcoholic fermentation
Analytical Methods, Vol. 8, Núm. 46, pp. 8151-8164
2015
-
Antioxidant activity and nutritional status in anorexia nervosa: Effects of weight recovery
Nutrients, Vol. 7, Núm. 4, pp. 2193-2208
-
Effect of physical activity, nutritional education, and consumption of extra virgin olive oil on lipid, physiological, and anthropometric Profiles in a Pediatric Population
Journal of Physical Activity and Health, Vol. 12, Núm. 9, pp. 1245-1252
2014
-
Consumption of extra-virgin olive oil rich in phenolic compounds has beneficial antioxidant effects in healthy human adults
Journal of Functional Foods, Vol. 10, pp. 475-484
-
Elaboración de material informativo sobre la importancia de unos hábitos alimentarios saludables.
I Seminario Iberoamericano de Innovación Docente de la Universidad Pablo de Olavide. (Universidad Pablo de Olavide)
-
Estudio y seguimiento nutricional en una población de ancianos de un centro geriátrico
EJIHPE: European Journal of Investigation in Health, Psychology and Education, Vol. 4, Núm. 2, pp. 89-99
-
Evaluación del impacto del ayuno en Ramadán en el estilo de vida y salud
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 20, Núm. 4, pp. 137-144